Házvásárlásról röviden

2009.07.12. 13:24

Jelenleg Budapesten lakunk, egy közepes méretű lakóparkban. Innen szerettünk volna családi házba költözni, valahová bejárható távolságba. Mivel mindketten a belvárosban dolgozunk, így szóba került Pécel, Dunaharaszti, Szigeszentmiklós, Érd, Gödöllő és persze ezek vonzáskörzete.

Végülis Gödöllő mellett döntöttünk, köszönhetően a jó tömegközlekedésnek, és az autóval történő normális megközelíthetőségnek.

Elég durva, hogy autóval a Bosnyák térig egy kisfogyasztású autóval (5l) számolva a napi bejárás megvan 8-900 Ft-ból, oda-vissza. Ez kettőnk esetében természetesen feleződik...

A véletlennek köszönhetően párom meglátott egy eladó feliratú táblát egy növényzettel sűrűn benőtt telken. Egy hét után sikerült elérnünk az eladót, és következő hétvégén megnéztük a házat. Egy tipikus polgári házat találtunk, nagy belmagassággal, teljesen felújításra szorulva.

Mindenképpen 120 m2 körüli házat kerestünk, felújitásra szorulót, amit saját izlésünkre tudunk formálni.

Sikerült alkudnunk az árból, egyeztettünk ügyvédes időpontot, ám az eladó egy nappal korábban meggondolta magát. Állítólag jobb ajánlatot kapott, kp-s vevőtől. (a házon azóta is ott az eladó tábla)

Kicsit lelombozódtunk, majd elkezdtünk a helyi ingatlanközvetítők segitségével keresgélni. A feltételeink eléggé behatárolták a kört:

- ősfás telek, min. 800 m2

- központhoz közeli fekvés, csendes helyen

- jó tömegű ház, lehetőleg sátortetős "kocka"

- felújitandó/bővithető

Én végeztem az előszűrést, kettesben már csak azokhoz mentünk, akik átmentek az első rostán. Több, mint 40 házat néztem meg, mindegyikük erősen hibázott valamiben. A két favorit sajnos főútvonal mellett helyezkedett el, így azokat is ejtettük.

Rövid gondolkodás után visszatértünk az egyik első csoportban lévő házhoz. Nagy, gyümölcsfás telek, egy utcányira a korábbitól, felújitandó, de szerkezetileg jó állapot.

A gondot az jelentette, hogy a főépületrészből (két szoba, közlekedő, fürdő) az L-alak szárához (konyha, kamrák, pincelejáró) sok lépcsőn keresztül lehetett átjutni, kivülről.

 

Felmértem, felszerkesztettem a házat, majd egy hétvégi fejtörés után kitaláltuk mit lehet belőle kihozni.

Megalkudtunk az eladókkal, aláirtuk az adásvételit, és belevágtunk a nagy házátalakításba...

Július elején beadtuk az építési engedély kérelmet, reményeink szerint (és az előadó szerint is) augusztus elején megkapjuk az engedélyt. Addig is a nem engedély köteles munkák folynak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hazatalakitas.blog.hu/api/trackback/id/tr441241672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása